Νέα|Προκηρύξεις

Επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ξεναγήσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γης 22 Απριλίου 2013
25/04/2013

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται από το 1970, σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών για ένα πιο καθαρό πλανήτη. Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησε επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και ξενάγηση ομάδας Άγγλων επισκεπτών στον υγρότοπο Μουστού.

Ermioni1.jpgΤην Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν τρεις παρουσιάσεις συνοδευόμενες από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στο σχολείο Συγγρού της Ερμιόνης μιλώντας σε περίπου 160 μαθητές. Η θεματολογία των παρουσιάσεων για τους μικρούς μαθητές αφορούσε στους υγροτόπους γενικά, τις λειτουργίες και τις αξίες τους αλλά και τους παράγοντες που τους απειλούν, με έμφαση στον υγρότοπο του Μουστού. Οι μεγαλύτερες τάξεις παρακολούθησαν την ενημερωτική ταινία «Το ταξίδι του σπόρου» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Έργου LIFE+ PINUS (LIFE07 NAT/GR/00286) «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης». Μέσω της ταινίας ντοκιμαντέρ οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοί τους γνώρισαν την αξία αυτού του σχετικά κοινού είδους στην Ελλάδα και των εργασιών και του χρόνου που χρειάζεται για να γίνει μια επιστημονικά ορθή αποκατάσταση των καμένων δασών γενικά και της μαύρης πεύκης ειδικότερα.

Ermioni2.jpgΣτη συνέχεια την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ομάδα περίπου 16 φυσιολατρών από την Αγγλία, περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε για δεύτερη χρονιά από την ξεναγό και τον βιολόγο του φορέα στην προστατευόμενη περιοχή Υγροτόπου Μουστού. Πρόκειται τον οργανισμό Honeyguide, wildlife holidays, που αποτελείται από άτομα αφοσιωμένα στην προστασία της φύσης, με μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία και γνώση στις φυσικές επιστήμες. Η ομάδα έμεινε στο Λιβάδι Κυνουρίας και το πρόγραμμα των επισκέψεών τους περιλάμβανε τον λόφο «Καστράκι» Μελιγούς για παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας και χλωρίδας, την Παλαιόχωρα, τον Πραστό, την Καστάνιτσα και τα Τσιτάλια. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών και οι δύο εκπρόσωποι της Honeyguide Holidays δεσμεύτηκαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή στο άμεσο μέλλον με επόμενη ομάδα περιηγητών - τουριστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Honeyguide Holidays έκαναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια πολύ σημαντική δωρεά ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης στον φορέα.

Επιστροφή στη λίστα με τα νέα