Νέα|Προκηρύξεις

Η ταινία με τίτλο "Το ταξίδι του σπόρου"
05/03/2013

Στο πλαίσιο του Έργου LIFE+ PINUS (LIFE07 NAT/GR/00286) «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μιας δομημένης προσέγγισης» δημιουργήθηκε μια ενημερωτική ταινία με τίτλο «Το Ταξίδι του Σπόρου».

Η ταινία αφορά στη γνωριμία με τα δάση μαύρης πεύκης και τις αξίες τους, την παρουσίαση της δομημένης προσέγγισης αποκατάστασής τους μετά από πυρκαγιά που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον Πάρνωνα και το πώς φτάνουμε από τη συλλογή των σπόρων στη φύτευση των νεαρών φυτών, ή αλλιώς, το ταξίδι του σπόρου.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ http://www.parnonaslife.gr/el/the-travelling-seed. Επίσης μπορείτε να μεταφορτώσετε και να αποθηκεύσετε την ταινία του έργου πατώντας εδώ: http://db.tt/Ux76UdJh

dvd-cover_GR.jpg

Η ταινία απευθύνεται:

• Στο ευρύ κοινό για να γνωρίσει την αξία αυτού του σχετικά κοινού είδους στην Ελλάδα και των εργασιών και του χρόνου που χρειάζεται για να γίνει μια επιστημονικά ορθή αποκατάσταση των καμένων δασών γενικά και της μαύρης πεύκης ειδικότερα.

• Σε εκπαιδευτικούς ως ταινία τεκμηρίωσης για τη μαύρη πεύκη και τον σχεδιασμό και υλοποίηση επιστημονικά ορθής αποκατάστασης των καμένων δασών γενικά και της μαύρης πεύκης ειδικότερα.

• Στους ειδικούς οι οποίοι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως μια σύνοψη της δομημένης προσέγγισης που αναπτύσσεται ώστε να τη γνωρίσουν, να την αξιολογήσουν και να την εφαρμόσουν.

 Το έργο LIFE+ PINUS (Life07 NAT/GR/000286 «Αποκατάσταση των δασών Pinus nigra στον Πάρνωνα (GR2520006) μέσω μίας δομημένης προσέγγισης») υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων –Υγροτόπων, το Δασαρχείο Σπάρτης/Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. To έργο χρηματοδοτείται από τη ΓΔ Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, τον δικαιούχο και τους εταίρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, τα αποτελέσματά του ή οποιαδήποτε άλλη απορία, ερώτηση ή διευκρίνηση μπορείτε να ενημερωθείτε και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Έργου (http://www.parnonaslife.gr/el) είτε από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης από το σύνδεσμο: http://www.facebook.com/pages/LIFE-PINUS/451674781554933

Επιστροφή στη λίστα με τα νέα